هات پلیت آزمایشگاهی چیست؟

هات پلیت آزمایشگاهی چیست؟ کاربرد و انواع هات پلیت

هات پلیت یا اجاق بشقابی، یکی از تجهیزات آزمایشگاهی پرکاربرد و مورد استفاده در محیط های آزمایشگاهی می باشد که عموما بعنوان یک صفحه حرارتی، برای ترکیب کردن و حل کردن محلول ها و گرم کردن نمونه ها در ظروف آزمایشگاهی مورد استفاده قرار می گیرد.

طرز کار با هات پلیت آزمایشگاهی

در صورت استفاده از هات پلیت آزمایشگاهی و گرم کردن نمونه های داخل ظروف شیشه ای آزمایشگاهی، می تواند به دو روش زیر عمل نمایید:

  • روش معلق سازی

در این روش برای گرم کردن محلول ها، از تماس غیر مستقیم ظروف با هات پلیت استفاده می کنیم؛ بدین صورت که با معلق سازی ظروف شیشه ای در بالای صفحه هات پلیت و عدم تماس مستقیم، در ابتدا دمای ظروف را کاهش می یابد و سپس باعث گرم شدن محلول ها می شود. این روش برای فرآیندهایی که نیازمند دمای زیر جوش هستند و یا از یک منبع دمایی بالا برخوردارند، بسیار مناسب می باشد.

  • روش سرپا کردن ورق قلع

در این روش با قرار گیری ظرف شیشه ای بالای صفحه هات پلیت، ورقه قلعی را از قسمت بالای ظرف و تا پایین سطح دستگاه می پوشانیم تا علاوه بر پوشانده شدن ظرف، بیشتر قسمت های هات پلیت آزمایشگاهی نیز پوشانده شود. سپس از این طریق محلول های موجود درون ظرف را به تدریج گرم می نمایید.

همچنین این روش برای ظروف شیشه ای که باید در دمای بالا گرم شوند بسیار مناسب است.

طرز کار با هات پلیت آزمایشگاهیکاربرد هات پلیت (Hot plate)

این دستگاه کوچک و رومیزی، با داشتن صفحه مسطح از جنس آلومینیوم (فلز های رسانا) و یا سرامیک، برای قرار گیری شیشه آلات آزمایشگاهی حاوی محلول و برخورداری از دو المنت حرارتی ( حداقل)، باعث گرم شدن انواع نمونه ها (مایع و جامد) و یا ترکیب آن ها می شود.

علاوه بر این هات پلیت آزمایشگاهی ضمن داشتن المنت گرمایی برای انجام فرآیند تولید گرما، از نور مادون قرمز (جهت تولید گرما)، مقاوم الکتریکی، کنترل گر دما، پیچ چرخش، موتور (عموما بصورت القای تک فاز۲) و یک سیستم کنترل خاموش و روشن نیز برخوردار است که همین امر باعث شده تا در آزمایشگاه ها و دیگر مصارف عمومی تولید و مورد استفاده قرار گیرد.

انواع هات پلیت آزمایشگاهی

در حال حاضر هات پلیت ها در انواع مختلفی طراحی و در بازار عرضه می شوند به گونه ای که برخی از آنها ضمن گرم کردن، قادرند تا بصورت همزمان، فرآیند حرارت دادن و هم زدن را انجام دهند.

  • هات پلیت استیرر (همزن مغناطیسی)

یکی از پرکاربردترین مدل های هات پیلت آزمایشگاهی می باشد که با کمک آهنربای موتوری قادر به چرخش میله همزن و حل کردن نمونه های موجود در دستگاه می شود. همچنین این دستگاه به جهت برخورداری از یک صفحه نمایش دیجیتالی، امکان تنظیم دما و سرعت همزدن را برای مصرف کنندگان فراهم می نماید. به همین منظور برای جداسازی نمونه ها، جلوگیری از گرمای بیش از حد و عدم شکل گیری نقطه داغ، بکار برده می شود.

  • شیکر آزمایشگاهی

این مدل از هات پلیت آزمایشگاهی نیز به جهت داشتن صفحه ای متحرک (بصورت دورانی، لرزشی، رفت و برگشت و الا کلنگی) همراه با قابلیت کنترل سرعت حرکت صفحه، برای هوادهی و تکان دادن و همزدن نمونه های محلولی مورد استفاده قرار می گیرد.

همچنین شیکر آزمایشگاهی دیجیتالی تایمردار در حال حاضر در ابعاد مختلف و متناسب با شیشه آلات آزمایشگاهی چون لوله، ارلن و… طراحی و تولید می شود.

  • شیکر لوله (ورتکس میکسر)

این دستگاه نیز مدلی از شیکر آزمایشگاهی می باشد که به جهت برخورداری از یک هد کوچک برای قرارگیری انتهای لوله آزمایشگاهی، برای مخلوط کردن نمونه ها در داخل این ظرف و جدا کردن رسوب نمونه ها پس از سانتریفیوژ مناسب است.

  • هات پلیت مگنت آزمایشگاهی

این دستگاه آزمایشگاهی از ترکیب هات پلیت با همزن مغناطیسی طراحی و تولید می شود به گونه ای که این مدل از هات پیلت آزمایشگاهی قادر است تا بصورت همزمان عمل گرم کردن و حل کردن نمونه را انجام دهد. که خود شامل چهار مدل تک خانه، چند خانه، دیجیتالی و آنالوگی می باشد.

هیتر آزمایشگاهی

هیتر آزمایشگاهی

هیتر نیز از دیگر تجهیزات مورد استفاده آزمایشگاهی است که در صورت ترکیب با همزن مغناطیسی از عملکردی همانند هات پلیت مگنت برخوردار می شود. در واقع از این دستگاه آزمایشگاهی که نوعی از هات پلیت مگنت محسوب می شود، برای حرارت دادن و حل کردن محلول ها بکار می رود.

همچنین این دستگاه نیز در حال حاضر در انواع مختلفی چون هیتر آزمایشگاهی استیرر، صنعتی، منتل و هیتر آزمایشگاهی با پوششی خاص طراحی و تولید می شود.

لازم به ذکر است که در صورت استفاده از هیتر آزمایشگاهی ضمن تنظیم دمای دستگاه بین ۱۰۰ الی ۷۵۰ درجه سانتی گراد، از برقی با ولتاژ ۱۲۰ الی ۴۸۰ ولت استفاده نمایید.

 

شرکت شیمی پژوه سهند یکی از مراکز فروش تجهیزات آزمایشگاهی در ایران امی باشد که کاربران می توانند با مراجعه به سایت فروش و یا تماس با متخصصان، ضمن خرید هات پلیت آزمایشگاهی و سایر وسایل مورد نیاز، از خدمات پس از فروش بهره مند شوند.

 

0 پاسخ

دیدگاه خود را ثبت کنید

تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟
در گفتگو ها شرکت کنید.

پاسخی بگذارید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *